T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / SİVEREK - Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarihçesi.

TARİHÇE

Okulumuz Siverek İmam-Hatip Lisesi adıyla eğitim-öğretime ilk kez 20/09/1976 tarihinde İlçemiz Kur’an Kursu binasında başlamıştır. Daha sonra 16/12/1976’da Siverek Merkez Gazi paşa İlkokuluna ait eski binasında eğitim- öğretime devam etmiştir. Binanın öğrenci ihtiyacına cevap verememesinden dolayı 01/11/1981’de İlçemiz Endüstri Meslek Lisesi Pansiyon Binasına taşınmıştır. Kendi binasına taşınıncaya kadar burada eğitim-öğretime devam etmiştir. Daha sonra Okul Koruma Derneği tarafından Okul Binası yapılmak üzere 1977 yılında bir arsa satın alınmıştır. Satın alınan arsanın imar dışı olduğu anlaşıldığından dolayı,( Bu gün Okul Binasının mevcut olduğu yıkılan eski yer) Belediye’ye ait olan arsa ile takas edilmiştir. Toplam 4810 Metrekare olan arsada bina yapımına başlanmıştır. Dernek tarafından bina inşaatı su basamağı seviyesine getirilebilmiştir. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ve okul inşaatının hızla bitirilmesi amacıyla bina Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Okul Binası 1987 de tamamlanmış, burada 25/09/1987 yılında eğitim-öğretime başlanmıştır.

          1991-1992 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuza kız öğrenci kayıtları yapılmaya başlanmıştır. Zamanla bina öğrenci ihtiyacına cevap veremez olmuştur. Bu nedenle kız öğrencilerimiz Gazipaşa İlköğretim Okuluna ait yeni yapılan ek binasında 1998 yılına kadar eğitim-öğretime devam etmiştir. Daha sonraları kız öğrencilerimiz Derneğimiz tarafından Seyfioğlu Caddesinde yaptırılan ek binada öğrenimlerine devam etmişlerdir. Sekiz Yıllık Zorunlu Eğitime geçiş ve ÖSS’de Meslek Liselerine yönelik farklı katsayı  uygulamaları sonucunda öğrenci sayımızda hızlı bir düşüş yaşanmasına neden olmuştur. Tüm bunların sonucunda boş kalan binamızda 2000 yılından itibaren İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Öğrencileri eğitim-öğretimlerine burada devam etmişlerdir. Aynı şekilde Siverek Ticaret Meslek Lisesi de 2000 yılından 2005 yılına kadar okulumuz binasında eğitim-öğretim yapmıştır. Okulumuz 2005-2006 Eğitim- Öğretim Yılından itibaren pansiyonlu hale getirilmiştir. Pansiyonumuz kapasitesi ilkin 80 kişilik iken 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren 110 kişilik kontenjana çıkarılmıştır. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci sayısındaki artış nedeniyle kız öğrencilerimiz Seyfioğlu Caddesi’ndeki ek binamızda öğrenim görmeye başlamıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan itibaren Anadolu İmam-Hatip Lisesi alanında öğrenci alınmaya başlamıştır.

Okulumuz son olarak binamızın eski oluşu ve 2023 eğitim vizyonunu ve fiziki donanımı karşılayabilecek kapasiteye sahip olmadığından ötürü 2019 haziran ayında Siverek Eğitim Kampüsünde yer alan yeni binasına taşınmıştır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yeni binamızda başlamış bulunmaktayız.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan kurumumuzda sınavlı ve sınavsız öğrenci alınabilmektedir. Okulumuz; modern ve donanımlı 24 dersliğimiz, uygulama mescidimiz, fizik kimya biyoloji laboratuvarlarımız, kapalı spor salonumuz, basketbol sahamız, modern ve donanımlı sınıflarımız, çok amaçlı konferans salonumuz bulunmaktadır.

Alanında uzman kadromuz ile öğrencilerimizi hedefledikleri bir üst öğrenim kurumuna ve hayata hazırlarken; manevi değerlerini kaybetmeden evrensel değerleri kucaklayan, doğa ve çevreden toplumsal ve sosyal sorumluluğa, sanat ve spordan dijital teknolojiye her alanda bilgi ve beceri sahibi bireyler olarak yetiştirmek için ‘Önceliğimiz Öğrencilerimiz’ eğitim politikası  ve stratejisi geliştirmektedir.

Açıldığı andan günümüze kadar on binlerce mezun veren okulumuz, birçok öğretmen, doktor, hakim, savcı, avukat, imam, mühendis ve politikacı yetiştirmeyi başarmış ve başarılarına emin adımlarla yürümeye devam etmektedir.

 

Vizyon

Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek.

 

Misyon

Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2023 - Güncelleme: 03.10.2023 10:44 - Görüntülenme: 269
  Beğen | 15  kişi beğendi